We stellen elkaar graag voor


Carla Snethorst

Jikke Bos-Monsma

Na 15 jaar samenwerking als collega's in een dienstverband binnen de gezinspsychiatrie, starten Carla Snethorst en Jikke Bos-Monsma in september 2020 samen RoerRotterdam, hun eigen praktijk in maatschap voor systeemtherapie en systeemconsultatie. Zij zijn gespecialiseerd in het maken van betekenisvolle behandelkaders via gezinsopstellingen.


Carla Snethorst is geregistreerd systeemtherapeut bij de NVRG. Zij is sinds 1991 werkzaam binnen de SGGZ in de regio Rotterdam, kinder- en jeugdpsychiatrie en gezinspsychiatrie. Haar aandachtsgebieden zijn systeemtherapie en echtpaartherapie, gedragsproblematiek bij kinderen, trauma, hechting.

Na de opleiding HBO-IW aan de Sociale Academie De Dommel te Eindhoven, vervolgde zij haar studie aan het Conservatorium Maastricht.

Na een aantal jaren lesgeven aan diverse muziekscholen, keerde zij terug naar het werken binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. Eerst als ouderbegeleider binnen afdelingen jeugdigen met ernstige gedrags-en psychiatrische problematiek, en later als tijdelijk leidinggevende en systeemtherapeut bij de klinische en dag-klinische afdelingen voor Gezinspsychiatrie.

Na de opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling bij de RINO- groep, volgde zij de opleiding tot systeemtherapeut bij ISSOOH te Oegstgeest. Binnen de opleiding Echtpaar- en Gezinstherapie koos zij als specialisatie en supervisie de richting 'Narratieve gezinstherapie'. 

Zij is lid van Het Platform Systeemtherapeuten van de Lage Landen.


Jikke Bos-Monsma is geregistreerd systeemtherapeut bij de NVRG. Zij is vanaf 1996 werkzaam in de SGGZ, binnen de specialismen kinder- en jeugdpsychiatrie en gezinspsychiatrie. Haar aandachtsgebieden zijn: systeemtherapie, trauma, hechting, psychiatrie.

Na de HBO-V opleiding volgde zij studies tot kinderverpleegkundige (Antwerpen) en sociaal psychiatrisch verpleegkundige (Amsterdam). Van 1996 tot 2010 werkte zij binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie in de regio Rotterdam; in open, gesloten, klinische en dagklinische settingen werkte zij met diverse doelgroepen in verschillende zorg- en leidinggevende functies. In 2006 begon zij met de opleiding tot systeemtherapeut. Als specialisaties koos ze 'Kinderen en jeugdigen' en 'Systeem en seks'; supervisie volgens 'Narratieve systeemtherapie' en leertherapie volgens 'Schematherapie'. In 2022 volgde zij de Basistraining EFT.

Zij is lid van Het Platform Systeemtherapeuten van de Lage Landen.

https://www.linkedin.com/in/jikkebosmonsma

 

 

Terug naar boven